Obec Zbýšov
Kraj: Středočeský / Okres: Kutná Hora / Pověřený obecní úřad: Čáslav

Z jednání obecního zastupitelstva
                      2.4.2003
                        Předchozí jednání:
28.8.2002; 18.9.2002; 30.10.2002; 7.11.2002; 3.12.2002; 29.1.2003; 5.3.2003;

Poslední zasedání zastupitelstva obce Zbýšov se konalo 5.3.2003 od 18 hod. v kanceláři starosty na OÚ Zbýšov.
Přítomni: K. Němcová, I. Vergner, A. Kličková, J. Martínek, L. Radil, L. Řeháčková,V.Tvrdík, Z. Vavřinová, J.Vonšovský.
Omluveni:
Hosté:

1. Liga lesní moudrosti Říčany u Prahy žádá o povolení letního tábora na lokalitě Skalka u Chlumu ve dnech 29.6.-29.7.2003 (35 dětí, 7 vedoucích). S pořádáním táborů, klidným průběhem a následným úklidem místa tohoto sdružení jsou za posledních asi 10 let konání jen ty nejlepší zkušenosti. Usnesení: souhlas.

2. Manželé B. (chataři Chlum) žádají o a) odprodej pásu obecních pozemků v šířce 6 m od silnice k jejich pozemku 48/1 pro vybudování přístupové cesty; nebo b) odprodej obecních pozemků č.k. 55/2 a 55/3 o úhrnné výměře asi 700 m2 pro stavbu rekreační chaty s přímým přístupem od silnice.
Usnesení: bod a) - nesouhlas; bod b) - stavební komise provede místní šetření za účelem zjištění možnosti realizace žádosti o odprodej obecních pozemků č.k. 55/2 a 55/3. Na základě zjištěných skutečností zastupitelstvo rozhodne o případném zveřejnění záměru obce na tento odprodej.

3. Pan V. (chalupář Chlum čp. 31 - hájovna) žádá o prominutí poplatku za shromažďování a svoz komunálních odpadků za svůj rekreační objekt, který trvale neužívá. Usnesení: poplatek se promíjí.

4. Žádost rodiny K. (Chlum 30) o odprodej a částečnou výměnu obecních pozemků (viz bod 14 záznamu ze zasedání zastupitelstva dne 29.1.2003) byla po 30 dnech zveřejnění na úřední desce sejmuta, žádné připomínky nebo překážky k realizaci prodeje se nevyskytly. Usnesení: souhlas s prodejem obecního pozemku.

5. STE Praha, rozvodný závod Kolín žádají o úpravu nebo skácení stromů zasahujících k vedení vysokého napětí (VVN) v lokalitách Krchlebská Lhota, Damírov a Březí. Usnesení: Zjištění stavu na místě a jednání s majitelem nemovitosti čp. 1 v Krchlebské Lhotě provede L.Řeháčková, u transformátorů Damírov a Březí provede starostka.

6. Krajský úřad středočeského kraje oznámil OÚ Zbýšov, že funkci přestupkové a kárné komise pro obec Zbýšov vykonává pověřený obecní úřad Čáslav.

7. Úřad práce v Kutné Hoře dotuje na OÚ Zbýšov 3 pracovní místa pro nezaměstnané na veřejně prospěšné práce. V případě OÚ Zbýšov se jedná především o údržbu zeleně (práce s křovinořezem) a různé pomocné práce. Zatím se hlásí 3 uchazeči o zaměstnání.

8. Občanské sdružení Pohodové Březí zaslalo OÚ Zbýšov poděkování za půjčování obecního domku k jeho akcím (naposledy oslava MDŽ). Žádá o spolupráci při dokončení oprav (omítky, osvětlení), resp. úhradu materiálu, práci by provedli bezplatně členové sdružení. Usnesení: prověří V.Tvrdík, o jaké opravy se jedná a jaké finanční nároky z akce vyplývají. Potom zastupitelstvo rozhodne v jaké výši uvolní prostředky na dokončení oprav.

9. Návrh Českého rybářského svazu Kutná Hora na doplněk smlouvy o pronájmu Velkého zbýšovského rybníka - jeho obsahem je příslib zvýšení ročního nájmu ze současných cca 36 tis. Kč na cca 49 tis.Kč s platností od r. 2003 při prodloužení platnosti nájemní smlouvy do r. 2010. Usnesení: nesouhlas. Starostka vypíše místní výběrové řízení na nájemce rybníka od r. 2004, kdy dosavadní smlouva končí.

10. Žádost rodiny M. (provozují u Zbýšovského rybníka v letním období kiosek) o povolení výstavby 1.patra na dosavadní přízemní kiosek (byt obsluhujícího personálu). S tím souvisí žádost o odprodej 300 m2 obecního pozemku navazujícího na kiosek podél farní zdi směrem k dvoru školy, za nějž nabízejí výstavbu nových WC. Usnesení: nesouhlas.

11. Vyhláška MV č. 37/2003 umožňuje obcím zvýšit odměny zastupitelů o 5,5 %, tj. ze současných 950 na 1 002 Kč. Usnesení: souhlas.

12. Stanovení nájemného pro rodinu P. (Zbýšov), jejíž byt byl nákladem obce zhodnocen. Usnesení: po předložení výše nákladů ze strany obce na úpravy bytu zastupitelstvo rozhodne.

13. Léčebný magnetizační přístroj v majetku obce bude zapůjčen do lidové knihovny ve Zbýšově (objekt zdravotního střediska), kde bude pro léčebné kůry k dispozici občanům (správcem přístroje bude knihovnice paní Chadrabová). Usnesení: stanovuje se poplatek za 1 léčebnou kůru ve výši 20 Kč. Po měsíci provozu bude využitelnost přístroje posouzena a v nepříznivém případě bude nabídnut k prodeji.

14. Starostka informovala o situaci v přípravě realizace výstavby vodovodu pro Březí. Obec Žáky se rozhodla pro budování vodovodu. Z celkových investičních nákladů na obec Zbýšov připadá 1 348 tis. Kč, při dotaci 50 % se částka sníží na 741 tis. Kč, vlivem využití finanční výpomoci se konečná částka sníží na 546 tis. Kč. Usnesení: pokračovat v přípravách realizace výstavby vodovodu pro Březí.

15. Realitní kancelář v Havlíčkově Brodě (p. Doucha) nabízí OÚ Zbýšov spolupráci při zainvestování inženýrských sítí na pozemcích mezi Zbýšovem a cestou k Chvalovickému mlýnu, které vlastní, pro chatovou výstavbu (v současnosti pole lemované dubovou alejí). Jde o to, že dotyčný pozemek je v připravovaném územním plánu obce rezervován pro průmyslovou zónu (úmyslně byl vybrán pozemek dostatečně vzdálený od všech obcí a přitom lehce dostupný). Změna na rekreační zónu by si vyžádala kompletní změnu již projednaného územního plánu. Usnesení: nesouhlas.

16. Starostka informovala o stavu v plynofikaci obce. V současnosti se projednává pokuta ČMP a.s. za nedodržení smluvních podmínek. Obcím 2. etapy výstavby (Vlkaneč + Zbýšov + Šebestěnice) se nepodařilo do 30.11.2002, tj. 1 měsíc od spuštění plynu, zajistit 100 realizovaných přípojek na plyn (včetně plynoměru a zahájení odběru plynu), proto je sdružení povinno uhradit pokutu 500 tis. Kč. Na poslední schůzi Sdružení obcí přítomní zástupci (na popud zástupce Dobrovítova !) usnesli, že pokutu uhradí obce 2. etapy výstavby, tj. Vlkaneč, Zbýšov a Šebestěnice. Realizace 3. etapy výstavby (Číhošť, Petrovice atd.) je ohrožena nedostatkem penežních prostředků v Sdružení obcí.

17. Starostka informovala o průběhu prodeje pozemků na garáže u velké bytovky (čp. 56) ve Zbýšově. V současnosti jsou sepisovány právníkem zastupujícím obec smlouvy s žadateli o pozemky na výstavbu garáže s připojenou zahrádkou. Všichni žadatelé již uhradili kupní cenu za prodaný obecní pozemek.

18. J.Martínek předložil účetní závěrku Autokempu ve Zbýšově. Usnesení: zastupitelstvo bere na vědomí.

19. Nebyl stanoven termín příštího zasedání zastupitelstva, nejspíše se bude konat některou středu koncem března nebo začátkem dubna 2003.

S použitím zápisu, zhotoveného paní A. Kličkovou, připravil I. Vergner.

Zpět na homepage