Obec Zbýšov
Kraj: Středočeský / Okres: Kutná Hora / Pověřený obecní úřad: Čáslav

Z jednání obecního zastupitelstva
                           Předchozí jednání:
28.8.2002

Poslední schůze zastupitelstva obce Zbýšov se konala 18. 9. 2002 v 18,00 hodin v kanceláři starosty na obecním úřadě.
Přítomni: K. Němcová, Z. Vavřinová, D. Chadrabová, L. Řeháčková, M. Váňová, J. Martínek, P. Vavřička, I. Vergner, J. Vonšovský.
Host: Pan P. (Březí).

1. Žádost pana P. (Březí) o vysvětlení důvodů k pozastavení žádosti o společné využívání hasičské zbrojnice v Březí pro oddíl nohejbalu TJ Zbýšov a hasičský sbor Březí. Zdůraznil, kolik práce do úprav zbrojnice vložili členové oddílu nohejbalu. Na 28.10.02 plánují turnaj v nohejbalu a před tím ještě jeden přípravný zápas. Pro tyto účely žádají o zapůjčení hasičské zbojnice jako organizačního a společenského zázemí. Rozhodnutí: souhlas. Zbrojnice bude oddílu nohejbalu zapůjčena pouze pro tyto účely.

2. Starostka podala informaci o kontrole živnostenského úřadu v Kutné Hoře (6.9.02) na OÚ Zbýšov, konkétně v hasičské zbrojnici Březí. Při kontrole nebyly shledány závady. Okresní úřad v Kutné Hoře, kancelář přednosty, zaslal starostce kopii nepodepsaného dopisu, stížnosti "hasičů a občanů Březí" na způsoby využití hasičské zbrojnice v Březí. Vznesená obvinění obecního úřadu z pochybení při stavebních úpravách a provozu hasičské zbrojnice Březí jsou neopodstatněná.

3. J.Vonšovský informoval, že na okrskovou schůzi svazu hasičů, svolané kvůli hasičskému sboru Březí, se žádný zástupce z Březí nedostavil. Bude svolána členská schůze hasičů Březí, která by měla zvolit nový, funkční výbor.

4. Na základě rozhodnutí paní Č. ze školní jídelny ve Zbýšově bude školní jídelna v souladu s návrhem zastupitelstva z minulé schůze připojena ke škole. Starostka seznámila s připraveným ustavujícím dokumentem právnické osoby "Základní škola a školní jídelna Zbýšov". Na základě tohoto dokumentu obdrží nový právní subjekt IČO. Subjekt sdružuje školu, školní družinu (obě v objektu školy) a školní jídelnu (v objektu mateřské školy). Rozhodnutí: souhlas s předloženým dokumentem. Dále seznámila s obdobným ustavujícím dokumentem právnické osoby "Mateřská škola Zbýšov". Rozhodnutí: souhlas s předloženým dokumentem.

5. Starostka předložila k schválení Řád veřejného pohřebiště (nahrazující dosavadní Hřbitovní řád) pro hřbitovy ve Zbýšově a v Opatovicích. V obou lokalitách odborná firma provedla sondy a posouzení z geologického hlediska. Ve Zbýšově je průměrná tlecí doba 14 - 16 let, v Opatovicích 10 - 12 let. Každý zřizovatel nového hrobu či hrobky je povinen se s tímto řádem seznámit a jím se řídit. Řád bude pro veřejnost vystaven na úřední desce. Rozhodnutí: souhlas s předloženým dokumentem.

6. Pan B.(chata Zbýšov) žádá o povolení k skácení stromů. Šetření na místě a návrh rozhodnutí provede ing. Vergner.

7. Paní Š. (Chlum) žádá o prominutí poplatku za nakládání s odpady za syna, který s ní trvale nebydlí. Rozhodnutí: poplatek za syna se promíjí.

8. Paní N. (Vlkaneč) podala žádost o přijetí na místo hospodářky OÚ. Bude pozvána k výběrovému řízení.

9. Pozvání pro zastupitele a občany Zbýšova na Svatováclavské slavnosti v Bratčicích 28.9.2002. Součástí oslav bude vysvěcení praporu a znaku obce. Vzhledem k souběžné oslavě 60. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů ve Zbýšově se starostka z účasti v Bratčicích omluví.

10. Žádost Sboru dobrovolných hasičů Zbýšov o dar z rozpočtu obce při příležitosti oslav 60. výročí založení 28.9.2002. Rozhodnutí: souhlas. Výše daru: 6 000 Kč.

11. Stížnost pana V. (Klucké Chvalovice) na Václava Štecha (Klucké Chvalovice), který mu při neopatrném manévru s koňským potahem poškodil kovové oplocení před domem. Zastupitelstvo pověřilo starostku a J. Vonšovského, aby na místě samém 23.9. provedli rozhovor současně s oběma stranami a pokusili se je přivést k dohodě.

12. Stížnost pana Š. (Klucké Chvalovice) na paní M. (Klucké Chvalovice), že mu brání při vjezdu na pozemek rozmístěním kamenů kolem travnatého pruhu před svým pozemkem a pro neuctivé invektivy. Zastupitelstvo pověřilo starostku a J. Vonšovského, aby se pokusili současným rozhovorem s oběma stranami přivést je k vzájemné dohodě.

13. Stížnost pana D. (bývalá hospoda Klucké Chvalovice) na manželku a její dceru - vzala mu klíče od domu a fyzicky ho ohrozila. Zastupitelstvo pověřilo starostku a J. Vonšovského, aby obě strany pozvali na OÚ k společnému rozhovoru a pokusili se je přivést k vzájemné dohodě.

14. Starostka předložila zastupitelstvu k posouzení zpracovanou "Změnu v užívání stavby", týkající se přeměny bývalé ordinace dětského lékaře a gynekologie v zdravotním středisku Zbýšov na bytovou jednotku. Navržený projektový návrh bytové jednotky zahrnuje 1+3 s příslušenstvím s celkovou plochou 100,1 m2, přičemž obytné místnosti - dva pokoje a jídelna - mají plánovanou velikost 14,50, 37,70 a 10,00 m2, kuchyně 8,90 m2, ostatní vybavení tvoří předsíň, chodba, 2 komory, WC a koupelna (3,8 m2). Bytová jednotka, oddělená uzamykatelnou chodbou od vstupního prostoru pro pacienty do střediska, byla již přislíbena žadatelce paní Č. se synem. Starostka byla pověřena, aby nechala vypracovat předběžný rozpočet na rekonstrukci bytu. Teprve poté zastupitelstvo rozhodne jakou část bude hradit obec a jakou žadatelka.

15. Byla projednána pozvánka Sboru dobrovolných hasičů Zbýšov na oslavy 60. výročí založení v sobotu 28.9.2002 na parkovištu u rybníka ve Zbýšově od 9.00 hodin. Na programu je nástup sborů, slavnostní projev, vyznamenání zasloužilých členů, ukázka historické a současné hasičské techniky, závěrečný nástup sborů, pohoštění v restauraci U Čepků. Zastupitelé i občané jsou srdečně zváni.

16. Starostka informovala, že do konce září bude do vybudovaného rozvodu plynu napuštěn plyn v odpovídajícím tlaku pro standardní využití odběrateli. Již ve Zbýšově, Krchlebské Lhotě a Damírově proběhly uspokojivě tlakové zkoušky vzduchem, v příštím týdnu budou dokončeny tlakové zkoušky v Šebestěnicích a v Březí.

17. Ing. I. Vergner představil zastupitelům přímo na počítači v kanceláři hospodářky OÚ vytvořené internetové stránky obce, připravené pro umístění na serveru. Zastupitelstvo rozhodlo o odměně ing. Vergnerovi za tuto práci ve výši 8 000 Kč. Internetové stránky obce mají předběžnou adresu:

http://web.quick.cz/zbysov/

18. Příští schůze obecního zastupitelstva (poslední před komunálními volbami 1. a 2. 11. 2002) je plánována na 30. 10. 2002 v 18,00 hodin na obecním úřadě ve Zbýšově.

Ze zápisu, zhotoveného paní Z. Vavřinovou, připravil I.Vergner

Zpět na homepage