Obec Zbýšov
Kraj: Středočeský / Okres: Kutná Hora / Pověřený obecní úřad: Čáslav

Z jednání obecního zastupitelstva

 

Poslední schůze zastupitelstva obce Zbýšov se konala 28. 8. 2002 v 18,00 hodin v kanceláři starosty na obecním úřadě.
Přítomni: K. Němcová, Z. Vavřinová, D. Chadrabová, L. Řeháčková, M. Váňová, J. Martínek, I. Vergner, J. Vonšovský.
Omluven: P. Vavřička
Host: V. (Březí).

1. Stížnost manželů V. (Březí) na stále přetrvávající noční rušení hosty hasičské zbrojnice v Březí, osobní slovní útoky a dokoce útoky fyzické. Vzhledem k tomu, že s hasičským sborem Březí bylo již několikrát v této věci jednáno a hasišský sbor obdržel od OÚ Zbýšov závazná pravidla užívání hasičské zbrojnice pro mimohasičské účely, rozhodlo obecní zastupitelstvo takto:
S platností od 29. srpna 2002 se hasičská zbrojnice v Březí uzavírá, klíče od zbrojnice převezme starostka a vydá je jen pro účely předem ohlášených schůzí a akcí hasičského sboru; po skončení se klíče vždy vrátí na OÚ Zbýšov.

2. Pan M. (Zbýšov čp. 65) žádá o odprodej obecní půdy v KÚ Zbýšov ve výměře 50 m2. Důvodem je chybné vyměření pozemků řadových rodinných domků již při prodeji tehdejším MNV Zbýšov. Pozemek je již od počátku zahrnutý v stávající zahradě pana M..
Rozhodnutí: souhlas. Stanovená cena: 35 Kč/m2.

3. Pan F. (chalupář Chlum) žádá o odprodej obecní půdy v KÚ Chlum ve výměře 430 m2. Jde o pozemek přiléhající k jeho zahradě, chtěl by zahradu o tento pozemek rozšířit. Pro obec nemá tento pozemek žádný současný či prespektivní význam. Rozhodnutí: souhlas. Stanovená cena: 100 Kč/m2. Prodej podléhá schválení občany osady Chlum (viz Úřední desku).

4. Jedna pražská firma nabízí vytvoření internetových stránek obce a jejich správu za cca 6000 Kč + 380 Kč měsíčně. Vzhledem k nabídce I.Vergnera v této činnosti je rozhodnutí pozastaveno.

5. Oddíl nohejbalu Březí (pan P.), který je součástí TJ Zbýšov, navrhuje společné užívání hasičské zbrojnice v Březí spolu s hasičským sborem Březí na základě smlouvy, na níž by dozíral OÚ Zbýšov. Vzhledem k nevyjasněné současné situaci v hasičském sboru Březí (viz bod 1) byla žádost odložena jako neuskutečnitelná.

6. Paní K. (chalupářka Zbýšov) žádá o odprodej rekreační loďky z majetku obce. Loďka není pro špatnou ovladatelnost a poškození vesel již několik let v letním provozu užívána. Rozhodnutí: souhlas. Cenová nabídka ze strany OÚ: 5000 Kč.

7. Starostka navrhuje zvýšení nájmu paní V. za užívání prodejny v Kluckých Chvalovicích od srpna 2002 o 500 Kč. Rozhodnutí: nájemné se zvyšuje na 2500 Kč měsíčně. Zdůvodnění: vzhledem k investicím ze strany OÚ a dílčí změně zaměření prodejny na hostinskou činnost OÚ předpokládá vyšší a stabilnější příjmy prodejny.

8. Na základě posouzení seznamu obcí nejvíce poškozeným povodněmi v povodí Vltavy, Labe a Dyje v srpnu 2002 rozhodlo zastupitelstvo uvolnit z rozpočtu obce 20 000 Kč jako dotaci vybraným obcím. Jednou z obcí budou jihočeské Metly, případnou druhou obec vybere starostka ze Středočeského kraje (Mělnicko); obě obce obdrží na účet po 10 000 Kč.

9. V souvislosti s přeměnou školy a mateřské školy na dva samostatné právnické subjekty (restrukturalizace škol nařízená MŠT) zůstala nepřiřazená školní jídelna (v objektu mateřské školy). Zastupitelstvo rozhodlo takto: kuchařka školní kuchyně, paní Č. (Dobrovítov), se může v nejbližší době rozhodnout, pod který z obou subjektů bude spadat. Pokud nedojde k brzké dohodě, zastupitelstvo rozhodlo připojit školní jídelnu ke škole.

10. Rodina M. (chalupáři Zbudovice) žádá o odprodej obecního domku ve Zbudovicích z důvodu chátrání a za účelem připojení k zahradě vlastního domu a využívání jako noclehárny pro své letní hosty. Jako protinávrh starostka nechala posoudit náklady na nutné vnější opravy (15 - 20 tis. Kč). Rozhodnutí: žádost rodiny M. se zamítá, obec provede opravu domku na vlastní náklad.

11. Starostka podala informaci o postupu rekonstrukce zbýšovského kostela. V současnosti (konec srpna 2002) je letošní fáze rekonstrukce dokončena. Na rekonstrukci věže je rozpočet 680 tis. Kč. S rekonstrukcí bude v roce 2003 započato jen v případě, že bude připraveno nejméně 60 % prostředků na rekonstrukci, tj. asi 400 tis. Kč. Zatím je ze strany provozovatele vysílače pro mobilní telefonní spojení (T-Mobile) přislíbena splátky tří ročních nájmů (150 tis. Kč), obec může přispět nejvýše 100 tis. Kč. Ve spolupráci se správcem kostela P. Jamrozem budou hledány další zdroje financí na dokončení rekonstrukce.

12. Příští schůze obecního zastupitelstva je plánována na 25. 9. 2002 v 18,00 hodin na obecním úřadě ve Zbýšově.

Ze zápisu, zhotoveného paní Z. Vavřinovou, připravil I.Vergner

Zpět na homepage